logo-vbe-ouderraad

Wat doet een ouderraad ?

De basisdoelstelling van de ouderraad is het bevorderen van de samenwerking tussen ouders en school. Daarom hecht de ouderraad een groot belang aan een goede relatie met de directie en de leerkrachten van de school. De ouderraad wil de betrokkenheid van ouders bij de school verhogen.

Concreet betekent dit dat de ouderraad de volgende kerntaken zal opnemen:

1. Ontmoetingsactiviteiten organiseren, zodat de ouders elkaar en de school leren kennen. De voorbije jaren  hebben we zo de zomerfeesten, het ontbijt en de kerstmarkt georganiseerd.

2. De school ondersteunen, zowel financieel als door hulp te bieden.
    Een groot deel van onze tijd en energie kruipt in het organiseren van winstgevende activiteiten waarmee we dan kleine (aankoop van cd-spelers, driewielers,...) en grote  projecten (speelplaatsherinrichting) kunnen ondersteunen. Verder hebben we zelf, samen met de leerkrachten, de handen uit de mouwen gestoken om de speelplaats te verfraaien.

3. Meedenken over thema's die ouders aanbelangen (verkeersveiligheid, opvang, afspraken over gezonde voeding,...).

De ouders die zetelen in de ouderraad zijn als het ware een spreekbuis voor alle ouders naar de school toe en omgekeerd.
Met suggesties, opmerkingen kunnen jullie dan ook altijd bij ons terecht !

De ouderraad concreet

We vergaderen ongeveer 7 à 8 keer per jaar.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden of naar mensen die enkel willen helpen tijdens de activiteiten (de zogenaamde 'helpende handen').

Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met andere leden of zich aanmelden via het contactformulier.

Heeft u vragen aan de ouderraad:

• dit kan via het contactformulier...
Vul de 4 witte velden in...(verplicht voor een correcte inschrijving!)
Uw e-mail:
Uw naam: